Hviezda týždňa: Filtrovaná káva (Brew Bar Café)

Vo Fresh Markete bude nasledujúce dva týždne hviezdiť filtrovaná káva jemnej chuti, ktorú si na rozdiel od espressa ľahko pripravíte aj doma.

Skočiť na fotogalériu (naspodku)

Všetci poznáme espresso – koncentrovaný nápoj určený na okamžitú spotrebu. Filtrovaná káva je jeho presným opakom. Nižší podiel rozpustných látok dovolí objaviť v káve široké spektrum jej chutí a vlastností, podobne ako u výberového vína.

Príprava

Takúto kávu si dokonca jednoducho pripravíte aj doma bez potreby veľkej investície do espresso stroja a napriek tomu zažijete výnimočný kávový zážitok.

Pomleté kávové zrná zalejete horúcou vodou a na rozdiel od klasickej zalievanej kávy tekutinu cez vhodnú pomôcku prefiltrujete (chemex, V60, aeropress).

Chemex je laboratórne vyzerajúca sklenená banka s papierovým filtrom, ktorá vyrába kávu jemnej a lahodnej chuti, zato ale s vysokým obsahom kofeínu.

Ochutnávka

V kaviarni Brew Bar Café vám ponúknu zdarma ochutnávku chemexovej kávy v objeme 100 ml. Plnú dávku (225 ml) si budete môcť zakúpiť a buď hneď skonzumovať alebo zobrať so sebou.

Okrem ochutnávky vám baristi radi vysvetlia aj domácu prípravu filtrovanej kávy – ľubovoľnú pomôcku na filtrovanie, svetlejšie pražené zrno a hrubšie mletie než na espresso.

Príďte ochutnať filtrovanú kávu pripravenú z tých najkvalitnejších kávových zŕn pražených v pražiarňach z celého sveta.

Platnosť

uto 30. 08. – sob 03. 09. 2016 (35. týždeň)*
pon 05. 09. – sob 10. 09. 2016 (36. týždeň)

* V pondelok 29. 8. a štvrtok 1. 9. bude sviatočne zatvorené.

Brew Bar Café

web ~ facebook ~ success story (video) ~ instagram

Kaviareň je otvorená počas pracovných dní od 7.30 do 19.00, v sobotu od 7.30 do 14.00. Nájdete ju na prízemí pod schodami (pozrite si plánik).

Prvý Brew Bar v Bratislave zasvätený príprave kávy len z výberových zŕn pražených malými pražiarňami z celého sveta. Vznikol v máji 2013 v starom Fresh Markete.

Okrem prípravy espressa a nápojov od neho odvodených, hlavná idea kávovej kultúry spočíva v príprave filtrovanej kávy pomocou všetkých dostupných metód (Chemex, Aeropress, Hario V60, Walkure, Kalita a Vaccum pot).

Doplnkové produkty v podobe kávových zŕn rôznych gramáží, filtrovacích pomôcok, mlynčekov, konvičiek, váh, varných kanvíc a i. umožňujú zákazníkom preniesť si zážitok z pitia kvalitnej kávy z kaviarne priamo domov.

Koláč, ako jeden z najväčších priateľov kávy je samozrejme v rámci našej ponuky zastúpený tiež – viacerí dodávatelia zastávajúci podobnú ideu – produkt len z kvalitných surovín a s výslednou dokonalou chuťou. V ponuke nájdete aj kvalitné limonády a čaje.

Brew Bar Café – kávové zrno

Hlavnou surovinou podniku je kávové zrno. Z plantáží prvotriedne zrná vykupujú pražiarne a roastujú ich podľa vybudovaného vlastného know how – tak sa snažia zabezpečiť jedinečnú chuť kávy vyplývajúcu z krajiny jej pôvodu a stupňa praženia presne prispôsobeného na zvolenú metódu prípravy kávy (cez espresso stroj alebo filtrovaním).

Brew Bar Café – espresso

Hlavným produktom podniku je káva ako nápoj – espresso a jeho chuť priamo závisí nielen od výberového zrna, kvality pražiarne, ktorá ho spracuje, ale aj od výslednej prípravy.

Na prípravu espressa a nápojov od neho odvodených používame ručne vyrábaný kávovar z Florencie – La Marzocco, svetovo preslávený a jedinečne navrhnutý profesionálny stroj, ktorý obsluhuje rovnako profesionálny barista (veríme, že čochvíľa tiež svetovo preslávený).

Brew Bar Café – filtrovaná káva

Filtrovaná káva, ako produkt vysokej kávovej kultúry, pripravovaná cez najrôznejšie filtrovacie metódy tvorí hlavnú ideu podniku, stála aj za jeho názvom a je neoddeliteľnou súčasťou identity firmy.

Kávové zrno je spracované jemným stredným pražením, ktoré zachová v zrne potrebné esenciálne oleje, následne jemne pomleté a prelievané filtrovanou vodou presne stanovenej teploty. Výsledný nápoj vďaka chemickým reakciám, ktoré prebehli v procese jeho prípravy, má jedinečnú chuť a aj vysoký obsah kofeínu.

Podobne ako pri víne, jeho ochutnávanie je spojené s viacerými fázami. Kým je káva ešte teplá, cítime najmä jej vôňu vďaka éterickým olejom, ktoré z nej unikajú. Po jemnom ochladnutí je rozoznateľné jej špecifické telo, stupeň acidity, rôznorodosť tónov a sladkosť. V poslednej fáze a teda už vo vlažnej káve nachádzame jemnejšiu arómu, no plný potenciál chutí a ich vzájomnú harmóniu.

Hviezda týždňa na sociálnych sieťach

facebook (produkt) ~ facebook (prevádzka) ~ instagram ~ twitter ~ google+

Krátky odkaz na tento článok: http://bit.ly/2bLSaEQ

Fotogaléria

(kliknite na obrázok pre zväčšenie)

Ďalšie hviezdy týždňa >>